Сайт Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України

17.12.22

Дата: 17.12.22 ● Час: 23:50 ● Мітки:

Студентки Київського Медичного Університету під керівництвом доцента кафедри патологічної анатомії, гістології і судової медицини Наталії Винник взяли участь у міжнародному проєкті програми Erasmus+ під назвою «Майстри серйозної гри. Серйозні ігри для місцевої громади».

Реалізатором проекту була Фундація Розвитку місцевих громад «Ініціатива» (Польща), а партнерами: Полтавська філія Суспільної служби України, Асоціація Tavo Europa (Литва).

З 28 листопада по 5 грудня молодь перебувала в Центрі Екологічної освіти в Оженній (Польща). Головним завданням проекту є набуття знань та громадянських компетентностей, важливих для активної участі в житті місцевих громад. Робота під час зустрічі проводилася з використанням інструментів неформальної освіти, а її метою було підвищити обізнаність молоді про те, як функціонують місцеві громади в Польщі, Литві й Україні.

Проект має на меті допомогти відповісти на запитання, як молоді люди можуть брати участь у житті своїх громад та яку роль вони мають відігравати. Завдяки використанню симуляційних ігор молодь переконалася, що громадянська освіта може бути захоплюючою і варто долучатися до неї.

Крім того, вони зустрілися з представниками місцевих громад – представниками органів влади, зокрема, старостою Ясельського повіту Адамом Павлюшем, громадськими організаціями й журналістами. Це був час і місце для обміну інформацією та поглядами щодо прав людини й громадянина та функціонування особистості в місцевій громаді.

Важливими темами проекту були екологія, здоровий спосіб життя, реабілітація людей з особливими потребами. Учасники мандрували шляхами Магурського національного парку, відвідали музей природи, знайомилися з досвідом природоохоронної роботи.