Сайт Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України

4.10.16

Дата: 4.10.16 ● Час: 19:51 ● Мітки:    Коментарів немає
У перші дні жовтня на базі дитячого оздоровчого табору «Маяк» (с. Головач) відбулася школа «Територія твоєї медіакультури». Захід був здійснений у рамках проекту «Сучасний медіасвіт як простір для творчості активної молоді», який нині на Полтавщині реалізовує Полтавська обласна організація Національної спілки письменників України у партнерстві з Полтавським національним педагогічним університетом ім. В.Г. Короленка.

Метою проекту є підвищення рівня медіакультури, свідомого медіаспоживання серед творчої молоді та стимулювання її до медіатворчості. Учасниками школи стали учні старших класів із Полтави, Горішніх Плавнів, Миргородського, Зіньківського та Хорольського районів області, а лекторами – викладачі кафедри журналістики педуніверситету. Вони розповіли старшокласникам про особливості літературної критики в мас-медіа, сучасне прочитання публіцистичної спадщини класиків літератури й журналістики, написання есеїв, техніку проведення інтервю.
Упродовж двох днів учасники ознайомилися з кращими зразками краєвої публіцистики та її традиціями, розвивали креативність, уміння працювати з власними текстами різних жанрів, вчилися шукати новаторські підходи до створення публіцистичних текстів. Серед програми школи були і лекційні заняття, і робота в мікрогрупах, яка передбачала написання фейлетону: пошуку актуальних тем і проблем з урахуванням потреб конкретної цільової аудиторії, формулювання теми, моделювання розробки основних етапів.

На майстер-класі «Слідами знайденого автора: взаємодія з художньо-публіцистичним текстом» учасники презентували теми міні-есеїв, знайомилися з авторськими колонками.
Також старшокласники відвідали майстер-клас під керівництвом письменника Сергія Осоки, на якому презентували власну поезію та прозу. Окрім опанування основ літературної майстерності, ознайомилися із сучасними літературними критиками та платформами, виданнями, ресурсами, що сприятиме розкриттю та розвитку творчих здібностей у майбутньому.
Цікавою була зустріч із відомим полтавським письменником та журналістом Павлом Стороженком, який ділився з учасниками секретами письменницької майстерності, власним баченням специфіки роботи журналіста.
А на зустрічі з письменницею Раїсою Плотниковою учні змогли продемонструвати практичні навички, отримані під час семінару з техніки проведення інтерв’ю.
Завершилася школа презентацією власних медійних продуктів. Під керівництвом викладачів кафедри журналістики ПНПУ ім. В.Г. Короленка учасники підготували радіодіалог, відеоблог, відеосюжет, фотоісторію.
На підбиття підсумків школи «Територія твоєї медіа культури» завітав і директор управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації Вадим Штефан, який вручив учасникам сертифікати.
Проект реалізується за фінансової та інформаційної підтримки Полтавської облдержадміністрації, Полтавської обласної ради, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації.
Прес-служба ПОО НСПУ

0 коментарі:

Дописати коментар