Сайт Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України

15.11.17

Дата: 15.11.17 ● Час: 10:25 ● Мітки: ,    Коментарів немає
Днями під головуванням очільника Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського відбулося чергове засідання Секретаріату НСПУ, результатом якого стала низка ухвал та доручень для врегулювання діяльності Спілки.
Голова НСПУ вручив диплом лауреата премії імені Володимира Сосюри за 2014 рік Василеві Клічаку за збірку «І звучать, і пахнуть ті слова, ніби грона молодих акацій».
М. Сидоржевський повідомив, що пропоновані кандидатури від НСПУ до складу журі премій Міністерства культури імені Миколи Гоголя, Олеся Гончара, Григорія Кочура  та Шолом-Алейхема були схвалені Мінкультури. Нагадаємо, що розмір премії – 20 тисяч гривень. Голова зазначив, що вже завершено подання на премію ім. Шолом-Алейхема.
На засіданні Секретаріату було також затверджено оновлений склад комісії з творчої спадщини Олеся Гончара. Відтак до її складу увійшли: С. Комісаренко, Л. Голота, П. Перебийніс, В. Гончар, Л. Гончар, В. Дончик, М. Сидоржевський, М. Степаненко, Т. Фольварочна, Н. Гнатюк, П. Гриценко, А. Стожук, Г. Булах, Л. Степовичка, Г. Семенюк, А. Мельничук, П. Вольвач, С. Тримбач, В. Іщенко, В. Наумчак, Т. Бондаревська, С. Гальченко та С. Довгий. Співголовами комісії з творчої спадщини Олеся Терентійовича затверджено С. Комісаренка та М. Сидоржевського, секретарем  Т. Фольварочну. Ухвалено рішення до кінця листопада скликати засідання комісії. 
Секретаріат затвердив проект угоди оренди Одеського будинку творчості. Нагадаємо, що, згідно з ухвалою з’їзду НСПУ від 28 вереcня, було підписано попередній договір щодо продажу за 2 млн. 104 тис. грн. (80 тисяч доларів) приміщення недобудованого ресторану в Одеському будинку творчості письменників, завдяки чому Спілкою погашено податковий борг. 
Також розглянуто інші питання порядку денного. Зокрема, обговорено питання щодо становища в редакції газети «Літературна Україна». За результатами обговорення ухвалено задовольнити заяву С. Бондаренка щодо звільнення з посади головного редактора за власним бажанням за станом здоров’я, вивести С. Бондаренка зі складу редакційної колегії газети «Літературна Україна» і призначити виконувачем обов’язків головного редактора С. Куліду до розгляду цього питання на засіданні Правління НСПУ. 
Директор видавництва «Український письменник» М. Славинський відзвітував про роботу видавництва. Він доповів, що вже видано 45 книг, наразі готується ще 5 видань. Також для погашення боргів перед комунальними службами йдуть переговори щодо суборенди складського приміщення. Загальна сума боргу склала 256 тисяч гривень. 
НСПУ планує брати участь у проекті Міністерства культури «Малі міста – великі враження», зокрема йдеться про Будинок творчості письменників в Ірпіні. У рамках проекту, шляхом проведення відкритого конкурсу, буде відібрано шість об’єднаних територіальних громад або малих міст для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною, реалізація яких сприятиме подальшому культурно-економічному розвитку територій. Заступнику голови НСПУ В. Мельнику доручено підготувати пропозиції та створити робочу групу для участі в проекті.

0 коментарі:

Дописати коментар