Сайт Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України

21.2.16

Дата: 21.2.16 ● Час: 09:37 ● Мітки: ,    Коментарів немає
Автор низки літературних бестселерів помер у віці 84 років. Родина письменника повідомила, що це сталося у себе вдома  в Мілані ввечері п’ятниці, 19 лютого. Пише The New York Times і BBC Україна.
Світова слава прийшла до письменника після виходу його роману «Ім’я рози» (1980), який розійшовся тиражем більше 10 мільйонів примірників тридцятьма мовами. У перекладі українською також виходили романи «Маятник Фуко», «Празький цвинтар» та інші. Минулого року побачив світ новий роман письменника українською «Номер нуль».
«Настане день, і ти постарієш, але ти будеш відчувати, що прожив тисячі життів, ніби ти брав участь у битві при Ватерлоо, був присутній при вбивстві Юлія Цезаря, побував в тому місці, де Бертольд Шварц, змішуючи в ступці різні речовини в спробі отримати золото, випадково винайшов порох і злетів на повітря (і так йому і треба!). А інші твої друзі, які не прагнуть збагатити свою пам’ять, проживуть тільки одне власне життя, монотонне і позбавлене великих емоцій», – із такими словами Еко звернувся до онука у своєму приголомшливому листі, який був опублікований кілька років тому.
Сам Умберто Еко називав себе філософом і говорив: «Я пишу романи лише на вихідних».
Народився Умберто Еко 5 січня 1932 року в м. Алессандрія (Італія) в регіоні Пємонт північно-західної Італії.

0 коментарі:

Дописати коментар