Сайт Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України

3.12.15

Дата: 3.12.15 ● Час: 20:24 ● Мітки: , ,    Коментарів немає
Сьогодні, 3 грудня, відбувся показ одного з фестивальних фільмів XII Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, що саме завітав на Полтавщину. Глядачами фільму «Я» режисера Йони Гонера (Нідерланди) виступили студенти медичного факультету №1 ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія».
Координатором показу в провідному полтавському виші виступила заступник декана з виховної роботи медичного факультету №1 Ющенко Юлія Петрівна.

Обраний з-поміж понад п’ятнадцяти найкращих документальних стрічок України та світу, запропонованих фестивалем Docudays UA для Полтави та області, фільм «Я» для студентів-медиків – невипадковий, адже тематично стосується зокрема й медицини. У представленому фільмі йшлося про чоловіка, який страждає від змін особистості, спричинених пухлинним ураженням мозку. Його дружина мусить навчитися жити зі своїм «зміненим» чоловіком. Фільм, що знімався до, під час і після операції на мозку чоловіка, показує, наскільки крихка наша особистість і як тісно вона пов’язана з діяльністю мозку.
Після перегляду фільму модератор показу Андрій Кінаш провів коротке тематичне обговорення, спонукаючи студентську аудиторію аналізувати порушену в ньому проблему та шукати оптимальні шляхи її вирішення.
Як відомо, фільми Docudays UA сприяють популяризації документального кіно, підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні задля побудови демократичного суспільства.
Переглянувши стрічку, вкотре розумієш, що документальний фільм – це потужний акт боротьби за моральні, а отже, й за демократичні цінності. Це те кіно, яке творить саме життя, адже показані історії людей, котрі можна споглядати навколо себе. Варто лише озирнутися й не бути байдужим.

Олександр ПУШКО

0 коментарі:

Дописати коментар