Сайт Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України

2.4.17



У мальовничому селі Кибинці, що на Миргородщині, збудували футуристичну альтанку. Вона була запланована в рамках проекту «Літературно-краєзнавчі маршрути «Земляки», який реалізовує Полтавська обласна організація НСПУ в партнерстві з культурним проектом «Метро до Кибинець». У серпні відбулася перша екскурсія на батьківщину відомого поета – футуриста Михайла Семенка, яка мала назву «Слідами Михайля Семенка по Кибинцях». Ідея будівництва альтанки належить поеткам Любові Якимчук та Галині Танай, до яких із часом приєднався талановитий дизайнер Юрко Барабаш, котрий власне й займався оформленням даху альтанки. Півроку громада села очікувала на цю подію, і ось нарешті змогла на власні очі побачити, що являє собою обіцяна споруда. «Це три великі стійки з кришею і комплекс багатофункційних лавок, які дають змогу не тільки посидіти, а навіть полежати на них», – говорить один із працівників бригади Максим. Передбачена також парковка для велосипедів. На даний момент є деякі проблеми з покриттям деревини, але їх обіцяють вирішити в найближчі два тижні. Альтанка знаходиться прямо напроти сільського будинку культури, де є безкоштовний Wi-Fi. Молодь часто приходить туди аби попрацювати в мережі інтернет, а завдяки альтанці це місце має стати набагато зручнішим. У планах – провести в альтанку світло та встановити розетки, щоб можна було заряджати різного роду гаджети. У квітні планується перше «Розмовне кафе у Кибинцях» та відкриття Альтанки Михайля Семенка. Подія має зібрати письменників, журналістів, громаду села Кибинців аби ще раз привернути увагу до новоствореного літературного маршруту Полтавщини.
        «Однією з проблем літературно-краєзнавчих маршрутів Полтавщини є низький розвиток інфраструктури. Туристи окрім відвідування пам’ятних місць письменників-земляків хотіли би комфортно почуватися, а самі пам’ятні місця мають бути привабливими та їх художнє втілення має бути пов’язане з ім’ям письменника. Не завжди на маршрутах ми маємо місця де туристи можуть сховатися від сонця влітку та перепочити. Очікуємо що Альтанка Михайля Семенка стане ще й майданчиком для зустрічей творчих людей, поетичних читань та майстер-класів для діток», – говорить керівник проекту «Літературно-краєзнавчі маршрути «Земляки» Наталія Кірячок.
        Проект «Літературно-краєзнавчі маршрути «Земляки», реалізується за підтримки Центру Культурного Менеджменту та Асоціації Агентств Місцевої Демократії (ALDA) в рамках програми CHOICE. Партнер – культурний проект «Метро до Кибинець». Проект спільно фінансується Європейським союзом.
Альона НАЗАРЕНКО

0 коментарі:

Дописати коментар