Сайт Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України

30.4.17

Дата: 30.4.17 ● Час: 18:12 ● Мітки: ,
Сьогодні близько 12-ї години в клініці Шалімова на 82-му році життя після важкої й тривалої хвороби пішов у засвіти Борис Олійник – «полтавський соняшник», видатний український поет, автор легендарної «Пісні про матір», лауреат Шевченківської премії, академік НАН України, голова Українського фонду культури, Герой України.

Борис Ілліч – людина-епоха – автор понад 40 книг, віршів, есе, статей… «А ще у його творчому доробку – понад півсотні пісень у співавторстві з найвідомішими композиторами країни. Й досі вони звучать звідусіль як пісенна класика – зразок найвишуканішого і наймелодійнішого слова», – пише журналіст Михайло Маслій на своїй сторінці у Facebook.
Як влучно зазначає головний редактор журналу «Всесвіт» Дмитро Дроздовський: «Незважаючи ні на що Борис Ілліч був великою людиною. Велика людина може робити помилки, в неї летять «блискавки», але він завжди піднімався над дріб’язковими обставинами для того, щоб здійснити щось велике і величне…»
Співчуваємо близьким та рідним Бориса Олійника.
Світла пам’ять про Поета назавжди залишиться в наших серцях, а його творча спадщина світитиме «На цілу планету, / на всі покоління й віки»

Правління Полтавської обласної організації
Національної спілки письменників України